Operations Management Suite (OMS) ile PowerBI Kullanımı

Operations Management Suite ile PowerBI bağlantısını sağlamadan önce PowerBI uygulamasını biraz açmak istiyorum. Power BI, teknik olmayan kurum kullanıcıları için geliştirilen bulut tabanlı bir iş çözümleme hizmeti olduğunu söyleyebiliriz. Yalnızca bir tarayıcı ile veya bir Power BI mobil uygulaması ile müşteriler, canlı operasyonel panolar aracılığıyla kurumlarının nabzını her an ölçebilirler. Etkileşimli görsel raporlar aracılığıyla kurum verilerini derinlemesine araştırabilir ve bu raporları ek veri kaynakları ile zenginleştirebilirsiniz.

Power BI aslında sizlere her gün kullandığınız Excel ve Office 365 gibi ürünlerinizde veriler ile çalışmanız için yeni ve güçlü bir yol sunuyor.  Artık Excel ile daha önce benzerini görmediğiniz şekilde verileri keşfedebilecek, analiz edebilecek, görselleştirebilecek ve bu sayede işiniz için değerli istatistik veriler oluşturabileceksiniz. Office 365 için Power BI ile bulut tabanlı bir BI ortamının dağıtımını kolayca yapabilir ve kullanıcıların her yerden paylaşmasını, ortak çalışabilmelerini ve raporlara erişebilmelerini sağlayabilirsiniz.


Şimdi Operations Management Suite ile PowerBI’nın özelliklerini birleştirerek bulut çözümlerine ne kadar fayda sağladığına şahit olacağız. İlk olarak Azure panelinden Operations İnsight servislerinden OMS Portal’ına giriş yapıyoruz.


Microsoft OMS Portalına giriş yapıldıktan sonra Settings bölümünden PREWIEW FEATURES link’i altında PowerBI Integration özelliğini Enable diyerek aktif ediyoruz.


PowerBI özelliğini aktif ettikten sonra ise Settings bölümüne gelerek ACCOUNTS kısmından PowerBI hesap bilgimizi doğruluyoruz.


PowerBI hesabımızı doğruladıktan hemen sonra Log Search tabı altında PowerBI simgesini görebiliriz. PowerBI simgesine tıklayarak sol tarafla ilgili PowerBI ekranı açılır. Name ve DataName isimleri girdikten sonra save butonuna basarak ilgili dokumanı PowerBI Dashboard’umuza gönderiyoruz. Resimde göründüğü üzere iki sunucu üzerindeki çalışan Windows Services’lerin âdetini PowerBI portalına kaydettik.


Ardından PowerBI Portalına giriş yaptıktan sonra ise Datasets bölümünden, Operations Management Suite üzerinde kaydettiğimiz OMS dokümanı görebiliriz. OMS dokumanına tıklayarak sol taraftaki Fields bölümü açılmaktadır. Biraz aşağı indiğimizde Results tabını göreceksiniz bu tabı genişleterek Computer – SecutiryEvents – TimeRead link’lerini işaretliyoruz. Ayrıca Visualizations bölümü üzerinden isteye bağlı grafik şekillerini ve renklerini kullanarak kendi PowerBI raporlamamızı oluşturabiliriz.

Alınan tüm aksiyonlarınızı OMS ve PowerBI sayesinde analiz edip, istatistik veriler oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir